May 28, 2012

Masak Lemak Ketiak Jagung+Lobak Merah

4 biji ketiak jagung
1 bataing lobak merah
2 ulas bawang merah (ditumbuk/dipotong halus)
Sesudu kecil lada hitam (ditumbuk/dipotong halus)
Sedikit garam, gula
10 biji cili kampung (seeloknya yang hijau)
1 cawan santan
Secawan air

Cara-caranya:
Masukkan bawang, lada hitam, air, santan, garam, dan gula ke dalam periuk. Panaskan sekali mendidih, dan masukkan ketiak jangung dan lobak merah yang sudah dipotong-potong. Masak sekitar 2 minit, dan masukkan cili kampung. Kemudian tunggu sekejap sahaja, dan tutup api.


Pssssst...naper ketiak jagung jer yang boleh dimakan? Ketiak orang tak leh la pulak....he he... Tapi lembu tu, naper tak ada ketiak?????

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.