1 batang lobang merah (carrot)(daucus carota)(bersihkan, buang tempat-tempat hitamnya, dan celup di dalam air mendidih sekitar 10 saat)(tujuannya untuk mematikan kuman, cacing dan telornya dan lain-lain yang membahayakan sebab lobak berada di dalam tanah dan "dibajai" dengan pelbagai bahan)
2 sudu besar susu pekat
10 biji laici
1 cawan jus laici
Caranya:
Kisar lobak merah hingga hancur lumat dengan 2 gelas air. Masukkan ke dalam tempayan (ops silap, sori deh, maksud saya masukkan ke dalam jug minuman). Masukkan susu, buah laici dan air laici tadi dan kacau-kacau la. Masukkan ketulan ais, jika suka.
Lepas tu...ngup...nguup...nguuuppp la....
Q: "Mengapa kamu suka air macam tu?"
A: "Emm, sebab ia BESSSST..."
Q: "Mengapa kamu suka air macam tu?"
A: "Emm, sebab ia BESSSST..."
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.