2 perdu lobak putih (dipotong besar)(asingkan daun dengan batangnya)
3 ulas bawang merah (dipotong kecil)
3 ulas bawang putih (dipotong kecil)
2 sudu besar sos tiram
5 biji cili hijau (dipotong ikut suka)
1 biji bawang besar (dipotong bulat sedang)
1 sudu kecil minyak
3 perdu daun bawang (dipotong sedang)
Sedikit gula
Sepotong limau nipis
Caranya:
Panaskan minyak dan masukkan bawang putih dan bawang merah. Apabila sudah berbau wangi, masukkan sedikit air, batang lobak. Biarkan selama satu minit, kemudian masukkan daun lobak, sos tiram, cili hijau, gula, daun bawang dan bawang besar. Tutup kuali sekejap, dan kemudian angkat. Perah air limau nipis di atasnya.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.